Kuluva vuosi on lähtenyt hurjalla vauhdilla käyntiin. Toiminta on laajennettu valtakunnalliseksi, se on muuttunut kunnille ja kouluille maksuttomaksi ja kysyntää on enemmän kuin kalenteriin mahtuisi. Pelkästään kevätkaudella järjestetään työpajoja 35:ssä koulussa Espoosta Yli-Tornioon. Suurin osa syksyn mahdollisista ajoista on myös jo varattu ja osa kunnista varaa vierailuja jo vuoden 2014 keväälle.

 

Uusien työntekijöiden ja laajennettujen resurssien varassa toimintaa on myöskin lähdetty laajentamaan. Edellisvuonna kokeilimme jo vanhempainiltoja ja vertaistukea. Näitä on kehitetty eteenpäin osaksi säännöllistä toimintaa ja lisäksi aloitamme sovittelutoiminnan ja monikulttuurisuusasioiden tukipalvelun – KYTKE-luurin – ylläpidon. Yhtenä suurena tehtävänä on luoda opettajille tietoa ja työkaluja sisältävä materiaalipaketti monikulttuurisuudesta.

 

Kehitämme myös tietopaketin kunnille ja kouluille jaettavaksi, josta saa lisää tietoa Walter ry:n toiminnasta. Kerromme tästä ja muista kehityskuvioista verkkosivuillamme.