Omniassa käynnistyy huippu-urheiluun tähtäävä Omnia Basketball Academy -ohjelma. Ohjelmaan osallistuvat urheilijat ovat sekä monikulttuurisia että kantaväestön nuoria. Ohjelman avulla nuoret valmistuvat ammattiin tai jatko-opiskeluun huipulle tähtäävän urheiluharjoittelun ohella. Akatemiajoukkue tulee koostumaan alle 19-vuotiaista pojista. Joukkueessa on 12 – 15 tavoitteellisesti urheilevaa nuorta. Basketball Academy:n pyrkimys on päästä valtakunnan korkeimmalle sarjatasolle A-nuorten SM-sarjaan. Koripallovalmennuksesta vastaa Justice Graham ja toista valmentajaa rekrytoidaan parhaillaan.

Joukkue harjoittelee Koripalloliiton huippukoripalloon valmistavan HBA-ohjelman (Helsinki Basketball Academy) linjausten mukaisesti ja tekee tiivistä yhteistyötä heidän valmentajiensa kanssa. Ohjelma on osa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheaa ja sitä toteutetaan yhteistyössä Walter ry:n, Omnian ja Koripalloliiton kanssa.
Pelaajat opiskelevat Omnian opintopolkujen mukaisesti. Omnia tarjoaa toisen asteen koulutusta sekä ammatillisena koulutuksena että lukiokoulutuksena samassa oppilaitoksessa.

Urheilija voi itse valita opiskelulinjansa ja Omnian toimipisteen johon hakeutuu. Omnia vahvistaa tällä ohjelmalla monikulttuuristen sekä kantaväestön urheilijoiden mahdollisuuksia huipulle tähtäävän urheilun ja opiskelun yhdistävään kaksoisuraan.
Ohjelmaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoja:
Mikko Lahtinen, valmennuskoordinaattori, Urheilijan kaksoisura, Omnia puh. 040 1267632
Petra Sillanpää, kouluttaja, Urheilijan kaksoisura, Omnia puh. 046 8515210
Justice Graham koripallovalmentaja, Omnia Basketball Academy puh. 044 050 5343