Nimi
Daniel Jansson

Kansalaisuus
Suomi

Syntymäpaikka
Ruotsi, Sollentuna

Asuinpaikat
Suomi, USA, Belgia

Danny Jansson
Tausta
Äitini on suomalainen ja isäni ruotsalainen. Isän etniset juuret (ja isovanhempani) ovat Beirutista, Libanonista. Itse synnyin Ruotsissa, mutta muutin 3-vuotiaana vanhempieni erottua Suomeen. Olen asunut koko ikäni Suomessa, lukuun ottamatta neljän vuoden yliopisto-opiskelua Yhdysvalloissa koripallostipendillä (North Carolina, Wisconsin) sekä vuoden kestänyttä opiskelua ja pelaamista Hollannissa ja Belgiassa. Urheilun kautta olen saanut mahdollisuuden opiskella kauppatieteen maisteriksi saakka (Maastricht University), ja edelleen jatkan työelämässä urheilun parissa, koripalloseura PuHu Junioreiden toiminnanjohtajana sekä valmentajana.

Aktiviteetti
Koripallo

Nuorten maaotteluita noin 50, 3 vuotta pelaajana Korisliigassa. Yhdysvalloissa 2 vuotta NJCAA- ja 2 vuotta NCAA-tasolla.

Lempiherkku?
Alkupalana puhvelinmaitomozzarellaa, parmankinkkua sekä basilikaa.

Musiikkimaku?
Täysin laidasta laitaan. 90-luvun alun Death Row – recordsin tuotanto on se kaikista perusvarmin, mutta nykyisin on pakko päivittää soittolistaa Pikku Väinöstä (Lil Wayne) ihan jopa Aviciin saakka.

Vapaa-ajalla?
Koripallon lisäksi varmaankin koripallo. Vapaa-ajalla tulee katsottua matseja ja mietittyä (välillä liikaakin) korikseen liittyviä asioita. Olisi varmaan järkevää aloittaa esimerkiksi golfin peluu tai muu vastaava, mutta se vaatii vielä hiukan liikaa kärsivällisyyttä tässä vaiheessa elämää.

Minkä takia Walter?
Mahtava tiimi, jonka kanssa on todella nasta työskennellä! Tämän lisäksi Walterin ajamat asiat ovat täysin linjassa omien arvojeni kanssa, ja omiin kokemuksiin pohjautuen tiedän, että Walterin työ on välttämätöntä ja korvaamatonta suomalaisten nuorten parissa.