Nimi
Jan Wieland

Kansalaisuus
Suomi ja Saksa

Syntymäpaikka
Saksa

Asuinpaikat
Saksa, Yhdysvallat, Suomi vuodest 2009

Jan Wieland
Tausta
Olen syntynyt Saksassa. Isäni on saksalainen ja äitini suomalainen. Vietin lapsuuteni ja nuoruuteni Saksassa, jonka jälkeen muutin koripallon perässä Jenkkeihin. Kuuden vuoden jälkeen palasin pariksi kaudeksi Saksan kentille, ennen kuin loukkaantuminen päätti koripallourani.

Kävin melkein vuosittain lomilla Suomessa ja äiti piti aina kotona yllä suomalaista kieltä ja kulttuuria. Siksi minusta oli tärkeää kokea millaista on asua toisessa kotimaassani. Muutin vuonna 2009 Suomeen.

Aktiviteetti
Koripallo.

Kävin läpi eri ikäluokat Saksan nuorten maajoukkueista. Tein ensimmäisen ammattisopimukseni 17 vuotiaana Saksan Bundesliigassa. Pelasin Jenkeissä NCAA-tasolla.

Lempiherkku?
Carribean food (curry chicken, rice & peas with fried plantain), mutta rakastan ruokaa liikaa, että voisin nimetä vain yhden… eli sushi / seafood / paistettu kananmaksa / paella and and and…

Musiikkimaku?
Vuosien mukaan maku on laajentunut, mutta lapsuuden ensirakkaus on ollut Hip Hop / Rap ja jäänyt.

Vapaa-ajalla?
Matkustaminen, urheilu, ruuanlaitto, kavereiden kanssa ajan viettäminen.

Pysyttelen koripallomaailmassa oman pelaaja-agentuurini kautta.

Minkä takia Walter?
Olen kohdannut ja havainnut lähipiirissäni rasismia, syrjintää ja muita KYTKE:n aiheita läpi elämäni. Siksi on hienoa, että KYTKE -projektin kautta minulla on mahdollisuus vaikuttaa nuorten asenteisiin ja arvomaailmaan, sekä tarjota tukea omien kokemuksien kautta.