Millainen on tulevaisuuden koulu? Miten suomalainen koulu voi näyttäytyä muutoksentekijänä, kestävämmän ja oikeudenmukaisemman maailman edelläkävijänä ja esimerkkinä? Mikä on sinun roolisi globaalikasvattajana muuttuvassa maailmassa? Muun muassa näitä ja monia muita kysymyksiä Walterin KYTKE-projektin työntekijät pohtivat intensiivisesti la 2.12. yhdessä kouluvuoden kiinnostavimmista tapahtumista.

Kyseessä oli Kepa ry:n Koulu maailmaa muuttamaan – hankkeen ”Koulu 2030 juhlaseminaari”. Tapahtuman teemat olivat nimestäkin päätellen tulevaisuuden koulu ja globaalikasvatus. Päivä sisälsi monia mielenkiintoisia esityksiä ja puheenvuoroja, sekä ajatuksia ja keskusteluita herättäneitä työpajoja. Seminaarin ensimmäisestä puheenvuorosta vastasi ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen, joka toi puheenvuorossaan esiin mm. suomalaisen koulutusviennin tulevaisuuden näkymiä, ja sen miten hänen arjessaan ulkomailla toimiessa käy selväksi se, miten tunnettu Suomi on koulutuksen tasostaan. Ministerin lisäksi puheenvuoroissa olivat eri tutkijat ja muiden eri koulutusalan tahojen edustajat. Päivän kruunasi paneelikeskustelut ja niissä esille nousseet aiheet ja mielipiteet.

Seminaari toimi mainiona täydennyskouluttautumismahdollisuutena kaikille opettajille ja muille koulumaailmassa työskenteleville ammattilaisille nimenomaan uuden opetussuunnitelman mukaiseen globaalikasvatukseen. Walterin näkökulmasta tapahtuma oli ennen kaikkea hyödyllinen yhdistyksen toimintojen kehittämistä ajatellen, sillä seminaari tarjosi paljon uutta ja ajankohtaista tietoa koulumaailmaan ja globaalikasvatukseen liittyen. Työntekijöille tarjoutui myös oiva mahdollisuus verkostoitumiseen, mikä on aina arvokasta potentiaalisia tulevaisuuden yhteistyömahdollisuuksia ajatellen. Walter sai seminaarissa myös odottamattoman epävirallisen kunnianosoituksen, kun yhdellä päivän työpajoista nousi esille myös KYTKE-projekti ja sen jättämä positiivinen jälki Kokkolan Koivuhaan kouluun.

Kepa on kehitysyhteistyöjärjestöjen kattojärjestö, joka vaikuttaa tuomalla kansalaisjärjestöt ja ihmiset yhteen. Kepan jäsenistöön kuuluu yli kolmesataa suomalaista kansalaisjärjestöä, jotka keskittyvät toimimaan oikeudenmukaisen maailman puolesta työkaluinaan muun muassa kehitysyhteistyö, globaalikasvatus ja vaikuttamistyö. Kepa kouluttaa, neuvoo ja luo jäsenille uusia yhteistyömahdollisuuksia.