Kuten todettu aikaisemmin, Walterin KYTKE –projektissa ovat puhaltaneet kevään aikana uudet tuulet. Uusina tuulina olivat toukokuun lopulla järjestetty KYTKE –festari sekä kesäkuun ensimmäisellä viikolla pidetyt KYTKE –päivät. Kummatkin tapahtumat olivat KYTKE:n historiassa ensimmäisiä laatuaan. Nämä järjestettiin kaikille Vantaan Kanniston sekä sen lähialueiden nuorille. Mainittakoon heti alkuun, että iso kiitos kuuluu kaikille tapahtumien järjestämisessä mukana olleille tahoille, joita ilman tapahtumat eivät olisi olleet mahdollisia.

KYTKE –festari 28.5. Päivä alkoi varsin lupaavasti kun koko kevään aikana odotetut aurinko ja lämpö valtasivat Kanniston kenraalinpuiston. Päivä jakaantui kahteen eri osaan. Aamupäivän ohjelmaan kuului päiväkotilaisille tarkoitettu tunnin pituinen osio. Iltapäivän ja illan ohjelma oli suunniteltu alueen ala- ja yläkoululaisille. Tunnelma pysyi mukavana läpi koko päivän ja iso syy tähän oli se, että paikan päälle löysi yli 500 alueen nuorta. Päivä piti sisällään täynnä intoa olleita musiikkiesityksiä alueen koulujen oppilaiden, sekä muiden nuorten toimesta. Muutoin festaritunnelmaan toivat oman hienon lisänsä mukana olleiden eri tahojen telttapisteet, joista löytyi jos jonkinlaista ohjelmaa ja toimintaa aina ruokailu- ja makeistarjoiluista erilaisiin tehtäväpisteisiin.

KYTKE:n läsnäolo näkyi tapahtumassa vahvasti muutoinkin kuin vain pelkän nimen kautta. Paikan päällä pääesiintyjinä olivat KYTKE:n työpajoilta tutut ohjaajat laulaja Yasmine Yamajako, sekä tanssija Haza Hajipoori. Hazan parina tanssiesityksessä oli myös vaikuttavan uran tanssijana Suomessa tehnyt Jeffrey Kam. Tämän lisäksi, festareiden juontajana ja tunnelman ylläpitäjänä toimi KYTKE:n ikioma hurjapää Aleksi Halen. Osa innokkaimmista nuorista pääsivät päivän aikana vielä kokemaan miltä tapahtuma näytti esiintyjän silmin. Ensin Haza sekä Jeffrey tanssittivat yleisöä yhteen tahtiin, myöhemmin Yasmine puolestaan kutsui nuoria lavalle, ja he esittivät yhdessä vielä päivän päätteeksi yhden kappaleen. Juontaja Aleksikin löysi itsensä päivän aikana yllättäen rumpujen takaa ja tarjosi mallikkaan taidonnäytteen omasta musikaalisuudestaan.

KYTKE –festari tarjosi jokaiselle osapuolelle varmasti ikimuistoisia hetkiä esitysten, ja kaiken yhdessä vietetyn ajan myötä.

Viikko KYTKE –festarin jälkeen Kannistossa alkoivat KYTKE –päivät. Päivät järjestettiin 3.-5.6. yhteistyössä Kanniston nuoriso- ja asukastila KanNu:n kanssa. Päivien aikana nuoret saivat osallistua seuraaviin aktiviteetteihin: Jalkapallotreenit, Tanssipajat, Improtuokiot, Monikulttuurinen keittiö. Aktiviteettejä olivat vetämässä KYTKE:n ohjaajat, jotka ovat kaikki myös ammattilaisia jokainen omalla sarallaan. Jalkapallotreenejä kolmen päivän aikana veti 10 vuoden Veikkausliigakokemuksen omaava Nicholas “Niki” Otaru. Tanssipajoista vastasi Suomen tanssijoiden ehdottomaan eliittiin kuuluva, jo KYTKE –festarilta nuorille tutuksi tullut Haza. Improtuokioissa nuoret saivat ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä kokemaan ilmaisutaidon-, teatterin- ja laulun maailmaa ammattilaulaja, ja myös festarilla esiintyneen Yasminen opeissa. Monikulttuurisessa keittiössä tutustuttiin eri maiden ruokakulttuureihin valmistamalla ruokia yhdessä KYTKE:n ohjaajien kanssa.

Päivien aikana tapahtunut yhteinen tekeminen toi KanNu:n tiloihin lämpimän ja positiivisen perheilmapiirin, joka välittyi vahvasti ulospäin jokaisesta osallistujasta. Pajoilla, treeneissä ja keittiössä vietetty yhteinen aika antoivat kaikille arvokkaan mahdollisuuden oppia tuntemaan toisensa. Päivien päätteeksi niin KYTKE, kuin varmasti kaikki nuoretkin poistuivat kesän viettoon positiivisin mielin ja ainutlaatuista kokemusta rikkaampana.

KYTKE –kevättä Kannistossa voi kuvailla monin sanoin, joista päällimmäisenä Walterin mieleen tulevat kuitenkin antoisa ja unohtumaton. KYTKE toivottaa koko Kannistolle sekä sen lähialueille oikein mukavaa ja lämmintä kesää!