Osana jatkuvuuden kehittämistä ja toiminnan ammattimaistumista, KYTKE piti jo toisen kauden-avausseminaarinsa, eli Kick Off päivän.

Alkuvuonna pidetty ensimmäinen Kick Off sai loistavaa palautetta, joten rima oli asetettu korkealle. Erinomaisen osallistumisen ja rennon ilmapiirin kanssa se oli kuitenkin ylitettävissä.

Seminaarissa esiteltiin KYTKE:n nykytilaa, sen kehitteillä olevia toimintoja ja käytiin läpi vetäjien kokemuksia ja ajatuksia toteutetuista pilotoinneista, kuten alakouluihin suunnatuista työpajoista.

Alakouluihin suunnattut työpajat koettiin tärkeiksi osaksi KYTKE:n kokonaisuuttaa ja niitä aiotaan jatkaa tulevana lukukautena. Uusia asioita, joista kirjoitamme tarkemman kuvauksen pian myös verkkosivuillemme, olivat:

  • suomen yläkoulujen avarakatseisuusindeksi, joka osittain korvaa tutkimustyötämme,
  • lyhytelokuvakokonaisuus, joka toimii keskustelun avaajana oppilaiden kanssa,
  • KYTKE-päivät Havukoskella, jossa tuotetaan yhteistä tekemistä nuorison kanssa rennolla otteella Walterin arvoja edistäen, kuten keväällä tehtiin Kannistossa.

Illan kruunasi yhteinen päivällinen, jossa oli mahdollista tutustua myös kokeneisiin, mutta nykyään harvemmin mukana oleviin vetäjiin, rennossa ilmapiirissä. Rautaisen kokemuksen ja osaamisen välittäminen uudemmille vetäjille ja pidempiaikaisten vetäjien ajan tasalla pitäminen on mittaamattoman arvokasta.

Näistä lähtökohdista, on mahdotonta, että tulevasta lukukaudesta tulee muuta kuin mahtavaa!