Nuorten syysloma tuli ja meni. Vantaan Havukosken Nuorisotalolla järjestetyillä KYTKE- päivillä kyse ei kuitenkaan ollut mistään loikoilusta. Paikalle saapuneet nuoret olivat täynnä intoa ja valmiita paneutumaan koripallon, tanssin, impron ja eri maiden ruokien saloihin. Vaikkakin kyse oli Vantaan toiseksi suurimmasta nuorisotalosta, niin tilanpuute meinasi yllättää kun nämä runsain joukoin paikalle saapuneet nuoret kävivät työntekoon. Ajoittainen ahtaus ei haitannut, koska meno oli mukavaa ja ilmapiiri talossa lämmin.

Ensikosketuksen Walterin toimintaan KYTKE- päivien aikana saanut koripalloammattilainen HL Coleman veti nuorille kumpanakin päivänä opettavaiset koripallotuokiot. HL piti huolen siitä, että nuoret oppivat koripallon perusteita. Vauhtia liikuntasalissa riitti jokaisessa tuokiossa. Jotta energia ei päivän aikana päässyt nuorilta eikä ohjaajilta loppumaan, niin näilläkin KYTKE- päivillä kaikki pääsivät nauttimaan eri maiden ruokia. Nuoret valmistivat ruoat yhdessä ohjaajien kanssa. Lopputulokset kumpanakin päivänä järjestettyjen kokkaussessioiden päätteeksi olivat täydet vatsat ja tyytyväiset mielet. Kokkaussessioiden vetovastuu oli jo edellisillä KYTKE- päivillä tutuksi tulleella Mirva Viljaalalla. Kotitalousopettajaksi opiskeleva Mirva piti huolen siitä, että nuoret osasivat KYTKE- päivien päätteeksi valmistaa Vietnamilaisen ja Libanonilaisen keittiön herkkuja.

KYTKE:n ikiomat Haza ja Yasmine jättivät jälleen arvokkaat kädenjälkensä KYTKE- päivien historiaan. Hazan vetämät tanssipajat tarjosivat nuorille mahdollisuuden oppia ja kokeilla uutta. Askeleet mitkä saattoivat aluksi tuntua ylitsepääsemättömän vaikeilta, eivät hetken harjoittelun jälkeen tuottaneetkaan enää minkäänlaista ongelmaa. Yasmine sekä hänen aisaparinaan improtuokioita vetämässä ollut Anna Laulumaa tekivät yhdessä nuorten kanssa vaikuttavan työn. Nuoret näyttelivät ja lauloivat toinen toistaan kannustaen. Nuorten ja muutaman ohjaajan täyttämässä nuorisotalon bänditilassa vallitsi tunnelma jota on vaikea pukea sanoiksi.

Jälleen on siis yksi KYTKE- päivä taputeltu. Iloksemme voimme todeta, että KYTKE- päivien menestystarina jatkuu. Walter kiittää Havukosken Nuorisotalon työntekijöitä, tuokioiden vetäjiä ja ennen kaikkea jokaista nuorta näistä mielettömän mukavista ja antoisista päivistä.