Tuleva kesä alkaa Vantaalla mielenkiintoisena mahdollisuutena tutustua monikulttuurisuuteen toiminnallisen yhteisen tekemisen kautta kun ensimmäiset KYTKE päivät järjestetään 3.-5. kesäkuuta.

Kolmen päivän aikana nuorille tarjotaan mahdollisuus osallistua parituntisiin jalkapallotreeneihin veikkausliigapelaajan kanssa, improtuokioihin ammattilaulajan kanssa, tanssipajoihin Dance:n voittajan kanssa ja tutustumaan monikulttuurisen keittiön saloihin. Nuoret voivat ilmoittautua yhteen, tai kaikkiin päiviin. Vetäjät ovat KYTKE-työpajoista tuttuja suomalaisia monikulttuurisia vetäjiä, jotka saavat varmasti nuoret innostumaan.

Kyseessä on vasta ensimmäinen kokeilu, joka onnistuessaan voidaan siirtää uusille alueilla ja mahdollisesti laajentaa. Toimintaa pilotoidaan Vantaan Kannistossa yhteistyössä Kanniston nuorisotilan kanssa. Nyt tapahtuma on rajattu nuorimillaan yläkoulun ensi lukukautena aloittaville ja vanhimmillaan viimeistä vuotta suorittaville.

Tällaisten rentojen ja toiminnallisten tapaamistilanteiden järjestäminen vie KYTKE:n lähelle Walter ry:n juuria ja ensimmäisiä toimintamuotoja. Aivan järjestön alkuaikoina järjestimme välituntitapahtumia ja amerikkalaisen-jalkapallon (ns. JeFu) leirejä. Nykyinen KYTKE-projekti on keskittynyt syrjinnän monipuoliseen torjuntaan ja käsittelyyn koulumaailmassa. Onnistuessaan, tapahtumista voi tulla vielä yksi hyödyllinen työkalu KYTKE:n tarjonnassa.