Torstai 4.2.2016 oli Walterin KYTKE- projektille merkittävä päivä, sillä tuolloin saatettiin kahden vuoden lyhytelokuvaprojekti päätökseen. Elokuvat esitettiin lähes sadalle kutsuvieraalle Kulttuuri- ja viihdekompleksi Andorran elokuvateatterissa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta kun elokuvasarja tavoitti suuremman yleisön.

”Tositapahtumiin perustuvien lyhytelokuvien teemat ovat ennakkoluulot, syrjintä, rasismi ja suomalaisuus. Tahdoimme tarjota opettajille työkalun jonka avulla he voivat käsitellä jopa hankalia aiheita oppilaiden kanssa. Täten lyhytelokuvat tulevat täydentämään hienosti Walterin jo valmiiksi kattavaa ”Avarakatseinen koulu” materiaalipakettia.”
-Jan Wieland, Projektijohtaja

Ensi-ilta toimi myös oivana mahdollisuutena tuoda vuosien aikana projektin kannalta merkittävässä asemassa olleita tahoja ja yksityisiä henkilöitä yhteen ja tarjota heille mahdollisuus nauttia projektin hedelmistä. Lyhytelokuvat yhteenlaskettuna runsaan osallistumisen kanssa tuotti paljon keskustelua ajatusten ja ideoiden vaihdon merkeissä. Elokuvista saatu palaute on tähän päivään mennessä ollut vain ja ainoastaan positiivista, joten Walter odottaakin innolla sitä että elokuvat saadaan levitykseen.

Walter ry tahtoo kiittää jokaista lyhytelokuvaprojektissa mukana ollutta henkilöä. Iso kiitos myös jokaiselle ensi-iltaan osallistuneelle vieraalle.