Viime vuosi oli huikea ja toiminnantäyteinen Walter ry:n KYTKE-projektille. Koulutyöpajoja järjestettiin yhteensä lähes 200, 62:ssa koulussa, 19:ta kunnassa. Oppilaita osallistui yli 18 000 ja opettajia yli 500. Kokemuksen ja kerätyn palautteen nojalla työpajoja kehitettiin entistä paremmaksi. Suurkiitos kaikille osallisille!

 

Koulutyöpajojen aikana selvisi, että koulut ja oppilaat toivoivat myös laaja-alaisempaa toimintaa Walter ry:ltä monikulttuurisuusteemojen käsittelyyn. Tämän vuoksi vedimme koeluontoisesti myös kaksi vanhempainiltaa, jotka saivat hyvän vastaanoton ja ne otetaankin osaksi toimintaa vuonna 2013. Esille tulleet vaikeat oppilastapaukset olivat erityisen koskettavia ja heidän tuekseen aloitimme pienimuotoisen vertaistuen, jota laajennetaan jatkuvasti.

 

Vuonna 2013 koulukäyntien järjestäminen helpottuu, sillä työpajat muuttuvat kunnille ja kouluille maksuttomiksi, KYTKE:n saatua suoraan rahoitusta Opetus ja Kulttuuriministeriöltä. Jos tahdotte Walter ry:n vierailevan myös tiedän kunnassanne/koulussanne, ottakaa hyvissä ajoin yhteyttä.