KYTKE-projektissa tuotetaan runsaasti ainutlaatuista materiaalia. Alta löytyy ladattavassa muodossa olevat materiaalimme, pääosin pdf muodossa. Niitä saa vapaasti käyttää, kunhan mainitsee lähteen. Julkisesta käytöstä pyydetään myös antamaan tieto Walter ry:lle. Ota yhteyttä jos kaipaat lisätietoja.

opettajan vihko

Avarakatseinen koulu

Materiaalikokonaisuus yläkouluopettajille, joka muun muassa sisältää 30 eri oppitunneille sopivaa tehtäväkorttia ja opettajanvihon. Paketin sisältö on ladattavissa PDF-muodossa omalta sivultaan.
Siirry paketin sivulle

Juliste tukipalveluista

Lyhytelokuvasarja Konflikti

Tositapahtumiin perustuvat lyhytelokuvat, aiheista ennakkoluulot, syrjintä, rasismi ja suomalaisuus. Opettajat voivat hyödyntää näitä ajatuksien ja keskustelun avaajina.

Tulossa

YouTube logo

Videot

Olemme kuvanneet vetäjiemme ja muutaman nuoren haastattelut, joissa he kertovat elämästään ja kokemuksistaan. Teemme myös jatkuvasti uusia teemavideoita, joiden avulla voi tutustua syrjintään aiheena. Kaikki videomme löytyvät YouTube-kanavaltamme.

Siirry videoihin

Raportit

KYTKE-projektin selvitys

Helsingin yliopiston koulutuksen arviointikeskus toteutti vuoden 2015 aikana selvityksen KYTKE-projektista. Selvitys keskittyi koulutyöpajoihin, mutta siinä käsitellään myös muita osa-alueita. Raportti on kokonaisuudessaan luettavissa tästä.

indeksi

Avarkatseisuusindeksi

Vuonna 2015 KYTKE -projekti alkoi pitämään vuosittaista avaraktaseisuusindeksiä Suomen yläkouluista. Indeksi mahdolistaa yläkouluijen avaraktseisuuden kehittymisen vertaamisen muihin tekijöihin.

Tulossa

Palaute

Opettajien ja oppilaiden tilastoja

Yläkouluissa pitämämme koulutyöpajojen jälkeen pyydämme opettajia ja oppilaita täyttämään kyselylomakkeemme. Kysymykset vaihtelevat vuosittain. Tuloksia on koostettu vuosittain.

Aivoriihen yhteenveto

Aivoriihi nuorten suhtautumisesta monikulttuurisuuteen

Lopputiivistelmä Suomen ensimmäisestä verkkotutkimuksessa, jossa mitattiin nuorten suhtautumista monikulttuurisuuteen ja avarakatseisuuteen. Tutkimus kattoi yläkoulut ja 2. asteen oppilaitokset. Siihen vastasi 9 597 nuorta.

Lataa tiedosto

Muut materiaalit

Olemme tuottaneet muunmuassa syrjinnästä yläkouluissa kertovan infograaffin, julisteen KYTKE -projektin tarjoamista tukipalveluista, sekä vuosiraportit jokaisesta toimintavuodesta.