Walter ry:ssä startattiin kevätlukukausi täynnä intoa ja määrätietoista asennetta. KYTKE:n osalta vuoden aloitus oli vahva ja tunnelma ohjaajien kesken oli tuttu – ”Jatkamme siitä mihin ennen vuodenvaihdetta jäimme.” KYTKE – kevään oli määrä koostua kymmenistä työpajapäivistä, joista osa toiminnalle kokonaan uusilla paikkakunnilla ja kouluilla. Tämän lisäksi KYTKE:ssä odotettiin innolla uuden sisällön kokeilua. Oli siis useita syitä lähestyä kevättä odottavin mielin.

Odottavista ja innostuneista mielistä välittämättä, poikkeuksellinen suomalaista yhteiskuntaa ja koko maailmaa ravisuttanut tilanne päätti KYTKE:nkin osalta toisin, ja pakotti toiminnan sekä sitä pyörittävät ihmiset pysähtymään. Lopputuloksena on työpajojen osalta ennenaikainen lukuvuoden päättyminen. Odottavat ja innostuneet mielet ovat vaihtuneet hetkelliseksi harmistukseksi. Uudet toiminnan kautta tavoitettavat mahtavat opettajat, oppilaat ja vanhemmat jäävät toistaiseksi tavoittamatta.

Avainsanat tässä kaikessa ovat kuitenkin ”hetkellisesti” sekä ”toistaiseksi”. KYTKE:ssä uskotaan aina vahvasti siihen, että haastavia aikoja seuraa palkitsevat ajat. Kevään aikana tavoittamatta jääneet opettajat, oppilaat ja vanhemmat pyritään tavoittamaan tulevaisuudessa. Innostuneet ja odottavaiset mielet palaavat aivan kuten tekevät hyvät asiatkin – KYTKE – työpajat mukaanlukien.

Vaikka kaikki ei ole aina omissa käsissämme, niin moni asia on. Välittäminen, ymmärtäminen, vastuunottaminen sekä muiden ihmisten kunnioittaminen. Nämä ovat asioita mihin jokainen yksilö voi vaikuttaa – KYTKE työpajoillakin todetusti ja Walterin arvojen mukaisesti. Pidetään toisistamme huoli.

Walter Ry toivottaa kaikille turvallista, hauskaa ja onnellista vapun aikaa!