Koulutyöpajat saattavat olla KYTKE -projektin näkyvin osa, mutta toiminnassa on paljon muutakin ja mitä parasta, kaikki on tilaajille maksutonta. Näitä vähemmän näkyviä projektin osia pyritään nyt tekemään tunnetummaksi Suomen yläkouluille lähettämälle heille lyhyt kuvaus tilastotoiminnastamme, sovittelusta ja vertaistuestamme. Alkuvaiheessa kirjeet on postitettu kahden tunnin ajomatkan säteelle Helsingistä ja vastaanotosta riippuen, aluetta voidaan laajentaa valtakunnalliseksi.

Kirjeissä on materiaalipankissamme löytyvää aineistoa kuten:

  • Sovittelutoimintaesite
    Tiivistelmä Walter ry:n monikulttuurisesta sovittelutoiminnasta ja yhteystiedot joista ulkopuoliset ja erikoistuneet sovittelijat voi tilata kouluunne. Esite on opettajien ja kuraattorin käyttöön
  • Tukitoimintojuliste
    Kolme kanavaa nuorille olla yhteydessä Walter ry:n työntekijöihin halutessaan luottamuksellista vertaistukea syrjintään ja yleensäkin kiusaamisen liittyen. Pyydetään sijoittamaan koulun ilmoitustaululle.
  • Tilastokartta
    Vuosien varrella KYTKE:lle on kertynyt ainutlaatuisia tilastoja yläkouluoppilaiden ja opettajien näkemyksistä. Ainutlaatuinen katsaus liittyen syrjintään ja avarakatseisuuteen Suomessa ja suomalaisissa yläkouluissa. Kartta on opetushenkilökunnan käyttöön.

Täydellisen listan KYTKE -projektin alaisesta toiminnasta löytää projektin kuvaussivulta. Kirjeissä on mukana projektinjohtajamme Jan Wielandin saatekirje, jossa KYTKE -projektia kuvaillaan yleisemmin ja toivotaan runsaasti yhteydenottoja ja palvelupyyntöjä kouluilta. Palvelut on luotu, niistä on tiedotettu, käyttäkää niitä!