Vuosittainen Helsinki Street Festival 2020 järjestetään Helsingissä, Kampin Narinkkatorilla sunnuntaina 4.7.2020 klo. 10.00–20.00. Ilmaistapahtuma kokoaa yhteen eri kulttuuri- ja sosiaalitaustaisia lapsia ja nuoria sekä häivyttää kulttuurien ja sosiaaliluokkien välisiä ennakkoluuloja.

Helsinki Street Festival 2020 on Walter ry:n ”Urbaanit lapset ja nuoret” -ohjelman tulevan kesän päätapahtuma. Päivän aikana voi tutustua urbaaneihin katulajeihin. Päivänaikana nähdään myös katutanssiesitys ja katutaidetta, sekä pelataan katukoristurnaus. Esiintymislavalla nähdään mm. Bentality, Tarckfactory työpajan nuoria sekä haastattelussa Suomen koripallomaajoukkueen pelaajia.

Vuorovaikutusta edistetään yhteisen tekemisen kautta

Urbaanit lapset ja nuoret -ohjelman päätavoitteena on syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä elämänlaadun parantaminen sekä kulttuurien välisen vuorovaikutuksen edistäminen yhteisen tekemisen kautta. Ohjelman lapsia ja nuoria kiinnostavia harrastuksia viedään taantuville kaupunkialuille Vantaalle, Espooseen, Tampereelle ja Helsinkiin, missä syrjäytymisvaarassa olevat lapset sekä nuoret asuvat, ja joissa ihmisten sosiaaliset ongelmat ovat selkeimpiä. Helsinki Street Festival 2020 antaa ohjelman nuorille äänen ja mahdollisuuden esitellä lähiöissä harjoittamiaan taitojaan suurelle yleisölle keskustassa.

Tukimuotoinen Harrastaminen suojaa syrjäytymiseltä

Nuorten syrjäytyminen on yhteiskunnalle kallista. Nuorten toimijuuden ja yhteenkuuluvuuden edistäminen vähentää syrjäytymisriskiä. Yksi suojaava tekijä on säännölliseen harrastustoimintaan osallistuminen.

Huom!
Koronaviruspandemian takia on erittäin tärkeää huomioida viranomaisten ohjeistukset ja määräykset. Noudatamme Terveyden ja hyvinvointilaitoksen ohjeistuksia koronavirustartuntojen ehkäisemisestä tapahtuman aikana. Paikalla on turvallisuushenkilökuntaa joka tarvittaessa ohjaa yleisöä sääntöjen noudattamisessa.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja
Maurizio Pratesi
maurizio.pratesi@walter.fi
p. 045 1222501

www.walter.fi