Jengit ja väkivalta nuorten kesken ovat olleet vahvasti otsikoissa viime aikoina. Lasten ja nuorten pahoinvointi, syrjäytyneisyys ja mahdollisuuksien puute ovat tulleet koko kansan tietoon. On syntynyt tarve tehdä jotain, mikä ei aiheuta lisää väkivaltaa vaan nousee selvästi puhumaan muiden keinojen – etusijassa empatian ja välittämisen puolesta.

Väkivallankumouksen avajaistapahtumana järjestetään Rakkauden pesäpalloturnaus, joka pelataan sunnuntaina 26.10.2014 klo: 12.00 alkaen Roihuvuoren kentällä (Satumaanpolku 4, 00820 Helsinki). Siellä pistetään pesäpallomailat heilumaan uljaamman ja väkivallattoman tulevaisuuden puolesta yhdessä usean suomalaisen kulttuurivaikuttajan, urheilijan ja julkisuuden henkilön kanssa. Moni waltterilainen osallistuu tapahtumaan ja meillä on myös infopiste paikalla.

Väkivallankumous ei aio jäädä yhden päivän ihmeeksi vaan sen on tarkoitus jäädä elämään. Sen kautta tarjotaan nuorille tietoa harrastusmahdollisuuksista, mihin ottaa yhteyttä, jos on kohdannut väkivaltaa tavalla tai toisella, foorumin, jossa jakaa tuntemuksia ja kokemuksen vilpittömän välittämisen voimasta. Walter ry on ylpeänä mukana liikkeessä.