Walter ry osallistui Tukholmassa 7.-9.5. järjestettyyn kautta aikain ensimmäiseen World Anti Bullying Forum (WABF) tapahtumaan. Tämä kiusaamista käsitellyt kolmepäiväinen tapahtuma piti sisällään useita tutkijoiden ja muiden eri tahojen puheenvuoroja ja esityksiä. Näiden aikana perehdyttiin kiusaamiseen ja syrjintään, niiden eri muotoihin ja niistä aiheutuviin seurauksiin. Tarkoitus oli tämän kautta ymmärtää kiusaamista ja syrjintää paremmin, sekä löytää keinot niiden ehkäisemiseksi.

Tapahtuman merkittävyydestä kertoi myös se, että puhujiin lukeutuivat Ruotsin prinsessa Sofia ja prinssi Carl Philip. Prinssipari jakoi omia kokemuksiaan liittyen kiusaamiseen, sekä peräänkuuluttivat aikuisten vastuuta ja roolia oikeanlaisen esimerkin näyttämisessä. Walter ry:n henkilökunnan kannalta kokemus oli erittäin antoisa. Esiteltyjen tutkimusten löydökset sekä tarjosivat lisää uutta tietoa liittyen aihepiiriin että tukivat jo vuosien aikana kertyneistä havainnoista ja kokemuksista muodostuneita mielipiteitä ja päätelmiä. World Anti Bullying Forumin kaltaiset tapahtumat tarjoavat osallistujille myös erinomaisen mahdollisuuden verkostoitua saman aihepiirin parissa työskentelevien ammattilaisten kanssa.

World Anti Bullying Forumin järjestäjinä toimivat Tukholman yliopisto, Linköpingin yliopisto, Örebron yliopisto, Friends international center against bullying, sekä International Bullying Prevention Association (IBPA). Lisätietoja WABF 2017 tapahtumasta löydät osoitteesta www.wabf2017.com

Walterille jäi tapahtumasta käteen uuden tiedon lisäksi myös uusia kehitysideoita, joten tulevaisuus vaikuttaa jälleen sen verran mielenkiintoisemmalta.